Kjøring: enkelt eller vanskelig?

I avanserte land er det å få førerkortet nesten som en passasjerite for en tenåring. Det blir sett på som et av de nødvendige trinnene for å forlate ungdomstiden og komme inn i voksenlivet. Trinnene er ganske rett frem: Først tar du en skriftlig test, for eksempel hos trafikkskole i Haram med god oppfølging for deg, som ber deg om de generelle reglene for veien, så forbereder du deg til en road test som skal teste refleksene i den virkelige verden for å se om du kan stole på å kjøre på veien selv.

Siden så mange mennesker finner en vei til rattet, har noen spurt om det er enkelt eller vanskelig å kjøre. Det svaret avhenger virkelig av hva du anser som enkelt og vanskelig. På en måte anses det som enkelt hvis du anser å bare bestå testene som å oppfylle terskelen for å være en anstendig sjåfør. Siden de fleste mennesker er i stand til å bestå både skriftlige og kjøreprøver ganske enkelt, kan den prosessen sies å være enkel.

Mer enn en test avgjør en god sjåfør

Imidlertid, som vi har sett i løpet av livene våre, gjør det bare å bestå testene deg ikke det de fleste vil anse som en god sjåfør. Med en rekke dårlige sjåfører vi ser på veiene på nesten ukentlig basis, daglig for noen, kan det ikke være nok å bestå testene. Det finnes nemlig et par andre ting. 

Ikke bare skal du kjenne veireglene, men du skal også være høflig og hensynsfull. Hvis noen trenger å gå inn på banen fra den neste, selv om du ikke har noen lovforpliktelse til å slippe dem inn, er det likevel preg av et anstendig menneske å slippe dem inn hvis du er i stand. Så til syvende og sist blir det som utgjør en god driver bestemt av hva standarden er, og hvor denne standarden er satt er helt opp til deg.