editorial

Det er mange som fokuserer på møbler og ting når de skal innrede, men glemmer noen av de viktigste faktorene – nemlig lys og stemning. Disse hører uløselig sammen, og her skal vi se litt nærmere på hvordan du aktivt kan bruke lys som et element når du innreder, for å høyne interiøret enda et par hakk. 

Lys er stemning

Når man innreder med lys får man et sofistikert resultat som man kanskje ikke helt kan sette fingeren på, men som gjør en stor forskjell. Det er nemlig sånn at lys har utrolig mye å si for stemningen i et hjem og i et rom, og du kan tonesette forskjellige rom med ulik stemning ved aktivt å bruke lys. Tenk på varme og intensitet når du skal velge lamper og lyspærer til ulike rom, og hva som passer til den stemningen du vil ha.

led strips

Du kan også manipulere dagslys til den stemningen du vil ha. Lyse, lette, halvtransparente gardiner kan filtrere lyset på en måte som gir en sval og kjølig stemning i et lyst soverom. Det er mange muligheter så lenge man tenker og bruker dem aktivt. Det er jo ikke uten grunn at lys er en viktig faktor når det kommer til det eiendom. 

Bruk lys som fokus 

Man kan også enkelt bruke lys for å sette fokus på ulike elementer av innredningen. Kanskje er det et hjørne som er blitt litt glemt, men som har noen detaljer og ting som man gjerne bokstavelig talt vil belyse.

Da kan smarte ting som led striper være et viktig element, som man kan bruke strategisk for å få det uttrykket man vil, og belyse detaljer i hjemmet. Det er kanskje ekstra viktig å huske på når man bor et sted der det er mørkt store deler av året og vi er avhengige av kunstig lys  – da gjelder det å bruke det aktivt.