editorial

Det er en grønn gjenvinningsbølge som skyller over oss, men hvorfor det – og hva kan man selv gjøre for å bli en del av den? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Gjenvinning er utrolig populært

Det er ikke rart at gjenvinning er blitt så utrolig populært. Det er naturlig nok noe som er skjedd i takt med den grønne bølgen vi opplever på flere områder i samfunnet, og det er ikke uten grunn at vi finner grønne løsninger overalt. Det er også en stor industri rundt gjenvinning som hele tiden er i rivende utvikling med nye gjenvinningsmaskiner. Det gjør at de prosessene som starter i det små hjemme hos deg og meg, kan bli enda mer effektive når de skal omsettes nye produkter og materialer. 

gjenvinningsmaskiner

Grønne småting du kan gjøre 

Det finnes faktisk mange grønne småløsninger man kan inkorporere i hjemmet hvis man vil være litt grønnere i hverdagen. Det er mange ting som begynner i det små, og det å implementere nye vaner er noen av dem. Vi mennesker er nemlig vanedyr, og vi synes det er vanskelig å bryte mønstre av ting som vi har gjort på en bestemt måte lenge. Dermed kan det å innføre nye vaner, som for eksempel om noe så innarbeidet som hvordan vi kaster søppel (gjerne enklest mulig), være litt vanskelig å gjøre til en ny vane.

Men det er heldigvis noe man kan jobbe med, og dermed kan de grønne løsningene snike seg inn i hjemmet. Det beste er at man har et godt system, så det ikke blir enkelt å falle for fristelsen for å bare gjøre det enkleste og det tilsynelatende beste. Det gjelder for eksempel ting som å samle klær som skal gis videre, ikke kaste dem i søppelkassen. Og sørge for å sortere ting som restavfall, matavfall, papp og papir hver for seg.