Det er ikke alltid lett når hårmanken din gradvis blir tynnere, og du kan se antydning til viker i hårfestet. Derimot er dette noe du kan forberede deg på før alderdommen kommer snikende. Dersom du lurer på hvordan hårveksten din vil påvirkes når du blir eldre, kan det være lurt å se på fars hårvekst.

Det kan også være morsomt å se tilbake på familiebilder som du har av besteforeldre og andre familiemedlemmer. Dessverre kan du ikke gjøre noe med gener som kan ha innvirkning på hårveksten din. Det finnes allikevel en del forhåndsregler du kan ta i forhold til kosthold og helse.

Hvis du ikke klarer å forholde deg til hårtap kan du enkelt oppsøke fagpersoner som har spesialisert seg på hårtap menn. Her kan du få gode råd og innblikk i hvordan du kan behandle dette kosmetisk, eller ved hjelp av kur. Du finnes mange gode alternative behandlinger å velge mellom i dag.

Hvorfor mister du egentlig håret?

Ved å sjekke hårmanken til dine foreldre og besteforeldre kan du enkelt forutse hvordan din hårvekst kommer til å bli når du blir eldre. Hårtap kan derfor forklares genetisk, og er i utgangspunktet ikke noe du kan gjøre noe med. Menn mister håret grunnet blant annet arv og hormonforandringer som følge av testosteronproduksjon.

Hårstråene dine blir gradvis tynnere med årene. Til slutt løsner hårstrået fra hårsekken, som gradvis dør som følge av dette. Det kan ta opptil 6 år til hårsekken ikke fungerer lengre. Det gjelder derfor å vekke til live hårproduksjonen ved bruk av effektive behandlinger med kremer, og andre produkter som finnes i markedet.

Du kan også miste håret som følge av sykdom eller dårlig kosthold. Det kan derfor være lurt å følge med på hårbørsten om du mister mer hår enn vanlig. Det kan da være nødvendig å ta en tur til legen.