Det er faktisk sånn at noen ting aldri går av moten, og sånn er det faktisk også med leketøy. Det er nemlig sånn at mange leker har ikke forandret seg så mye siden du var barn og kanskje heller ikke siden dine foreldre var barn. Her skal vi se litt nærmere å leker fra din barndom, som fremdeles er populære nå. 

Leker fra din barndom – fremdeles populære 

Selv om den teknologiske utviklingen går fort, så gjelder ikke det nødvendigvis for leker. Der er det mange ting som er akkurat som de pleier. Det handler selvfølgelig en del om nostalgi, men også om at noen ting rett og slett bare fungerer. Det er nemlig en grunn til at vi mennesker leker, det er nemlig viktig for utviklingen vår. Og selv om noen ting selvfølgelig er mer høyteknologiske, så får vi trent på sosiale ferdigheter gjennom å leke. Det er en av grunnene til at vi leker, og hvorfor det er bra å leke både med seg selv og med andre barn – da trener vi nemlig på mange viktige ting som vi får bruk for senere i livet.

Gamle slagere

Det er noen leker som du lekte med som barn som fremdeles er utrolig populære, og det gjelder ting som Barbiedukker og lego. Det er kjente og kjære merkevarer som mest sannsynlig aldri kommer til å gå av moten, og sånn vil det være lenge. En annen klassiker som har fått en renessanse, er  kapla klosser. Man får trent motoriske ferdigheter, samtidig som man får trent på å bygge ting og bruker fantasien. Det er også en type leke som er morsom å leke sammen med andre, og som er noe barn i flere aldre kan ha glede av. Det er også deilig med leker som ikke er i plastikk, men av tre, og også her scorer kaplaklosser høyt.