editorial

Når man flytter inn et nytt sted, eller synes det er på tide å pusse opp det gamle, så kan man fort spørre seg selv om det er mulig å gjøre noen ting selv, så man slipper å bruke penger på å hyre profesjonell arbeidskraft. Men hva kan man egentlig gjøre selv? Det skal vi se litt nærmere på her. 

Vær ærlig med deg selv om egne evner

gulvafslibning hillerød

Det første man skal gjøre når man skal pusse opp og vurderer å gjøre ting selv, er å være helt ærlig med seg selv om egne evner. Hva KAN man rent faktisk gjøre på egenhånd som blir bra? Det er lurt å prioritere så man gjør enkle ting man kan selv, og overlater stor oppgaver til proffene. 

Det kan bli dyrt hvis noe går galt

Det kan fort bli en dyr affære hvis noe går galt i oppussingen du har gjort selv. Det kan for eksempel være at du har slipt gulv eller behandlet dem selv, og så må du allikevel få en profesjonell gulvsliper til å rette opp i skaden du har gjort. På Gulvkanonen kan du lese om behandling av gulv og få litt mer innblikk i hva man bør bruke profesjonelle ting og hva man enkelt kan gjøre selv for å vedlikeholde og ta vare på gulvene.

Det samme gjelder for store oppgaver som bad og kjøkken. Det er ofte dette som er dyrt å få hjelp til profesjonelt, men mange av løsningene her kan kreve profesjonell bistand for å få det helt riktig og sørge for at det holder i mange år. På bad er det en del regler som skal følges for våtromssikring, og på kjøkkenet er det også vesentlig at alt av elektriske installasjoner blir som de skal, så det er trygt og lovlig å bruke over tid. Det er surt hvis problemer viser seg etterhvert.