Er du lei av å skjule neglene dine fordi de er flisete og har gule flekker? Da er du ikke alene. Neglesopp er en vanlig tilstand som kan påvirke hvem som helst, men det er enkelt å behandle det. Det finnes en rekke effektive behandlingsalternativer som kan hjelpe deg med å få sunne og vakre negler igjen.

Hva er neglesopp?

Neglesopp, også kjent som onychomycosis, er en infeksjon i neglene som er forårsaket av en sopp. Det starter vanligvis ved den enden av neglene og sprer seg gradvis til resten av neglen. Infeksjonen kan være smertefull og føre til skjøre, sprukne og gule negler som er vanskelige å trimme. Neglesopp trives i varme, fuktige omgivelser, så det er mer vanlig i føttene enn i hendene.

Akne behandling

Hvordan behandle neglesopp?

Behandling av neglesopp kan ta tid og tålmodighet, men det er verdt innsatsen. Det er flere alternativer når det gjelder å kvitte seg med neglesopp, og valget av behandling avhenger av graden av infeksjonen. Her er noen populære behandlingsmetoder:

1. Topiske midler:

Topiske midler er kremer eller løsninger som påføres direkte på neglene. Disse midlene inneholder ofte soppdrepende midler som kan drepe soppen som forårsaker infeksjonen. Det tar vanligvis flere måneder å se resultater med topiske midler, men de kan være effektive hvis infeksjonen ikke er alvorlig.

2. Tablettbehandling:

Oral tablettbehandling er en annen behandlingsmulighet. Tablettene inneholder antifungal medisiner som sirkulerer i kroppen og dreper soppen fra innsiden. Tablettbehandling kan være mer effektiv enn topiske midler, men det kan ta opptil et år å se resultater. Tablettbehandling er vanligvis kun anbefalt for mer alvorlige tilfeller av neglesopp.

3. Neglelakk:

Neglelakk kan også hjelpe til med å behandle neglesopp. Neglelakk som er spesielt formulert for å behandle neglesopp kan påføres som en vanlig neglelakk. Det kan ta flere måneder å se resultater med neglelakk, men det kan være en effektiv behandlingsmetode hvis infeksjonen ikke er alvorlig.

Hvordan forebygge neglesopp?

Forebygging er alltid bedre enn behandling, så det er viktig å ta noen forholdsregler for å unngå å få neglesopp. Her er noen tips for å forebygge neglesopp:

– Hold føttene tørre, spesielt mellom tærne
– Bruk sko som puster, og unngå trange, ubehagelige sko
– Bruk bomullsokker og skift dem daglig
– Hold neglene dine korte og rene
– Ikke del negleklippere eller filer med andre

Neglesopp behøver ikke å være en plage. Det finnes en rekke behandlingsalternativer tilgjengelig som kan hjelpe deg med å få sunne, vakre negler igjen. Uansett hvilken behandlingsmetode du velger, må du være tålmodig – det kan ta tid å få resultater. Men med riktig behandling og forebyggende tiltak kan du kvitte deg med neglesopp og ha sunne negler for alltid! Les mer om ulike behandlinger her: https://laserskinclinic.no/behandlinger/akne/akne-arr–mikroplasma