editorial

Det er mangę som kommer til å glemme føttene litt i hverdagen. Det gjelder kanskje i spesielt stor grad for oss nordmenn som bor i et kaldt land der man gjemmer føttene bort i sko og sokker store deler av året. Da blir det lett å glemme, men det bør man ikke. Føttene trenger nemlig litt ekstra oppmerksomhet, og her kan du lese mer om hvordan du gir dem det. 

Gi føttene litt ekstra oppmerksomhet

Det er heldigvis mange måter man kan gi føttene litt ekstra oppmerksomhet på. Det er kanskje først og fremst utrolig viktig at man sørger for å ha gode sko. Det er jo sånn at føttene rent faktisk bærer hele kroppsvektene din hver dag og dermed blir utsatt for ganske stor belastning. Dermed er det ekstremt viktig å tenke på hva slags skok man har på seg hver dag, som kan hjelpe med denne belastningen.

Ortopeditekniker

Problemer i føttene er nemlig noe som i stor grad kan forplante seg oppover i kroppen, og det kan by på en rekke problemer på sikt, hvis man ikke passer på. Derfor skal man kanskje ta litt ekstra godt vare på føttene. Avslappende fotbad, massasje og en god fotkrem er også ting man kan gjøre for å gi føttene den pleien de trenger. 

Oppsøk ortoped 

Det er også noen ting man ikke kan gjøre selv, og det er her en ortoped kommer inn i bildet. En ortopeditekniker kan hjelpe deg med å lokalisere og finne akkurat dine behov, så dine føtter får den støtten de trenger.

Det kan for eksempel innbære at man får spesialtilpasset og laget en egen såle, som gjør det mulig å fordele belastningen på en bedre måte og imøtekomme de behovene nettopp dine føtter har – med en god såle kan mange flere sko bli gode sko og passe til nettopp deg. Det er en stor fordel.