Det å sende pakker til utlandet gir alltid litt ekstra hodebry i forhold til det å skulle sende pakker innenfor Norges grenser. Egentlig er det ikke så innmari forskjellig, men man føler ofte at det er mye mer man skal sette seg inn i. Og selv om det helt klart er litt flere ting man skal vite før man kan sende pakker til Kina, så er det faktisk også mye lettere enn man tror.

For det å sende pakker til Kina handler i bunn og grunn bare om å finne ut av de lokale reglene i Norge og hva prisene, leveringstiden og eventuell sporing og forsikring koster. Ja, det er litt mer enn bare Norge kanskje, men det er ikke så komplisert heller.

Når du som privatperson skal sende pakker til Kina skal du heller ikke tenke på andre store og viktige ting som eksport og regler rundt det, så den eneste jobben du sånn egentlig har, er å finne den beste prisen og leveringen for deg.

Ikke la deg lure av høye priser

Det å sende pakker til Kina høres dyrt ut. Derfor er det mange selskaper som tar mer enn de burde – fordi folk forventer at det er dyrt også føler de at de kan lure seg til å ta mer enn det det egentlig faktisk koster dem å sende pakker til Kina.

Som forbruker kan det være litt overveldende å skulle finne ut av alt sammen selv, men hvis man finner et bra selskap, som vi gjorde, så behøver man jo ikke å lete like mye neste gang. For hvis man allerede har brukt et bra firma som ikke lurer deg på pris, så vet man hvor man skal gå neste gang og det i seg selv er en luksus som man faktisk ikke skal undervurdere heller.