Hvor tung last kan du kjøre med?

Enten vi skal flytte inn i et nytt hus, ta inn båten for sesongen, kjøre campingvogna hjem, eller behandle andre tunge laster, så er det viktig å stille seg selv ett spørsmål: hvor tung last kan du kjøre med? Mange tenker ikke over dette, og når de da en gang blir stoppet av politiet med for tung last, så vanker det store bøter.

En kan selvfølgelig få seg førerkort som tillater frakt av tunge laster, men de færreste vet en gang om disse mulighetene. Dermed ender mange opp med å uvitende kjøre rundt med for tunge laster. Enten det er i bagasjerommet, eller på tilhengeren, så skjer dette relativt ofte her til lands. En kranbil vil til motsetning være et mye bedre alternativ. 

Kranbil – Sikkert alternativ til tunge laster

Skal du først laste noe tungt, så følger også en økt risiko med. Om du for eksempel skulle ende opp i en ulykke, så vil den økte vekten føre til større skader, så sant du kjører i samme hastighet som ved lavere last. Det å velge en kranbil er derfor et mye klokere valg. Det byr på et sikkert alternativ til tunge laster, og dessuten trenger ikke du å kjøre.

Leier du inn en kranbil for ditt oppdrag, så får du tross alt med føreren på kjøpet. Dette er profesjonelle førere med de riktige kvalifikasjonene, og tross alt personer som har gjort jobben mange ganger før. Dessuten er du da sikret at lasten også blir satt på og tatt av på riktig måte.

Transport gjort enkelt

Å velge en kranbil for din neste tunge last bør i grunn ikke være stort mye å tenke over. Dette gir deg muligheten til å transportere tunge flyttelaster, båter, campingvogner, og andre laster som hverken din tilhenger, din bil, eller ditt førerkort tillater!